STOCKHOLMS FISKAUKTION NÄTADE IN SIG I FREDAGS

img_5591Smögens fiskauktion säljs till det nystartade företaget Stockholms fiskauktion AB kunde vi läsa i tidningen Bohusläningen i somras, bl a med följande uttalanden:

– Jag tror att verksam-heten hade lagts ner om ett par år vi inte tagit det här steget, säger Mats Abra-hamsson (M), kommunal-råd i Sotenäs. Det här är ett sätt att stärka verksamheten och slå vakt om Smögenräkorna och Smögenkräftorna.

– Ett viktigt mål för oss är att få en större kundkrets i Stockholmsområdet, säger Mats Eriksson, styrelseordförande i Stockholms Fiskauktion.

 Det upplägg som tagits fram innebär att verksamheten på Smögen drivs vidare på samma sätt som i dag och att det startas en filial i Stockholm. I fortsättningen kommer det att bli fiskauktioner på båda platserna som dessutom kan följas på webben. Det kan också bli så att mer insjöfisk än i dag kommer att finnas på Smögen.

 Mer info, läs: http://www.bohuslaningen.se/nyheter/sotenäs/smögens-fiskauktion-får-ny-ägare-1.2843663

 Prick klockan 08.00 varje vardag sitter alla uppkopplade mot auktionssidan på Internet, kunde man häromdagen läsa i Lysekilsposten. Auktions­förrättaren startar auktionsklockan och budgivningen börjar. Varje budgivning är över på några sekunder.

IMG_2691

Med bara en tangenttryckning är varan upphandlad. Även här har auktionen moderniserats med en mobil applikation.


– Det ska vara lätt att handla fisk och här kan du köpa varorna direkt från mobiltelefonen, förklarar Joakim Jansson, VD på Smögens Fiskauktion i tidningen.

– De flesta köparna har inte någon möjlighet att se produkterna och måste lita på fisk­auktionens personal till ett hundra procent.


– De ger oss ett stort förtroende och har hög tillit till våra bedömningar, säger Joakim Jansson.

 Mer info, se: http://www.lysekilsposten.se/artikel/sa-gar-det-till-pa-smogens-fiskauktion/

 I fredags morse (11 nov.) startade Stockholms fiskauktion upp i Slakthusområdet i Johanneshov, ett stenkast från Globen, berättas i tidningen Skärgården. Vidare att invigare var landsbygdsminister Sven-Erik Bucht tillsammans med Stockholms läns landshövding Chris Heister.

 Auktionen sker på nätet likt den i Smögen. Fisken som är ute till försäljning kommer dock att finnas tillgänglig att titta på i en lokal i Slakthusområdet, i centrala Stockholm.

IMG_4673

 Även privatpersoner kommer att ha möjlighet att köpa av fisken, berättas i tidningen Skärgården. Men då får man vara beredd på att tillaga mycket fisk den närmsta tiden, för det minsta man kan köpa är en låda fisk.

Beroende på innehåll väger köpet förstås olika mycket. Men en låda färsk fisk väger ungefär 20 kilo eller om det är skaldjur cirka 15 kilo, säger Mats Eriksson.

 Mer info, se: http://www.skargarden.se/farsk-fisk-gar-under-klubban/

 I Göteborgs fiskhamn fortlever auktionen på traditionellt sätt. Gester och miner från köparen förmedlar till auktionsförrättaren intresse för aktuella fiskelådor, vars innehåll man oftast en timma innan auktionen drar i gång, nogsamt kunnat syna.

IMG_2865

 

 Vb-redaktören har i minst ett halvsekel nästa årligen synat grannlåten i Göteborgs fiskhamn. I dag har fisken inte samma dimensioner som förr, då tonfiskar och stora hajar inte var sällsyntheter. Men detta till trots är det fortfarande stor inspiration att vandra runt bland stort och smått i fiskväg där.

IMG_2611

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.