WWF: – OKAY HANDREDSKAPSFISKA MAKRILL


Hörde på radions Eko-sändning i morse att Världsnaturfonden (WWF) påtalade överfisket av makrill. Som handredskapsfiskare kan du dock fiska den, när den nu uppträder längs västkusten/Öresund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sades i EKOT: – Makrillen får rött ljus om den är fiskad med garn i Nordostatlanten och den bör man undvika. En del makrill får gult och det beror på att den fiskas med en mer skonsam fiskemetod, men generellt tycker jag att man bör undvika att äta makrill tills man fått ordning på överfisket, säger Karin Glaumann på Världsnaturfonden.

 Likaså bör man undvika östersjötorsk.

Världsnaturfondens fiskguide förnyas en gång om året och i och med dagens uppdatering kan vi se att av våra tio vanligaste matfiskar så är tillståndet försämrat för fyra av dem. Förutom makrillen får även nordhavsräkan som fiskas i södra Norge rött ljus i den trafikljusmätning som man använder sig av. Se: http://fiskguiden.wwf.se

 En annan populär flyttfisk som nu hittat till vår väst- och sydkust är näbbgäddan. På lätta sportfiskredskap bjuder den på ett visuellt fiske av sällsamt slag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.