VITTOMFATTANDE FISKEINFO

Väl hemkommen från Harefjorden hade jag i måndags även ett långt samtal med VSF-pionjären och året-runt-fiskande sportfiskeeldsjälen Stig Söderström. Han berättade att han vistats i regionen Gästrikland/Hälsing-land långeliga tider i vinter samt där haft en upplyftande tillvaro pä skilda vis, inkl. bl. a. fiske.

IMG_6290

 Stig berättade att det lyfts både regnbågar och abborrar på skilda isar för hans del. Minns jag rätt från samtalet så vägde största borren 890 g och lurades på balansare i Ockelbovatten.

   Stig hade likaså kollat in flera pimpeltävlingar och var stort imponerad över de lokala/regionala tävlingsfiskarnas mångsidiga skicklighet. Särskilt de minikrokar de använde hade krokat bra i Stigs hjärnminne.

 På tunakusten i Sveriges mångsidigaste sportfiskeområde – V-regionen – är det nu dags för Båtmässan i Göteborg. I flera decennier har Båtmässan varit pionjärinstans i samverkan mellan båtliv och sportfiske av skilda slag.

    På Båtmässan har man överskådligt och med samlad sakkunskap kunnat göra sitt utrustningsval både i båt- och fiskredskapsväg, plus fått mängder av fiskeplatstips i det gamla Vikingariket Norden.

IMG_6259

   Sportfisket på Båtmässan har sitt upphov i en Fritidsmässa i mässhallarna i Göteborg i mitten av 70-talet. Från denna strömmade sportfiskeidéerna över till Båtmässan samt blev där starkt förankrade och förebild på olika mässor runt om i landet.

IMG_4161

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Säkerligen blir det mer vittomfattande fiskesnack när Stig, Sven, Sten-Gunnar m. fl. VSF:are kommer ner till Båtmässan i Göteborg någon dag i nästa vecka. Båtmässan pågår 4-12 feb. Utförlig info, se: https://batmassan.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.