VILMA – OUTSTANDING FISK- OCH PR-CHAMP FÖR SPORTFISKET

75 fiskarter fångade på tre månader – den nappbedriften stod 14-åriga Vilma Örnskov, Mölndal för gången sommar i tävlingen Artjakten.

 Sistnämnda är en tävling som Sportfiskarna arrangerar i samarbete med Abu Garcia och Fiskejournalen. Målet med tävlingen är att fånga så många fiskarter som möjlig. Tävlingen hålls under sommarloven för unga upp till 16 år.

1770 fiskar fördelade på 306 barn och ungdomar finns rapporterade i sommarens upplaga av Artjakten. Det blev totalt 91 fiskarter som drogs i sommar. Vilma var tävlingens särklassiga vinnare med 75 arter totalt, vilket är nytt rekord. Vilma vann även flest fångade sötvattensarter.

– Med tävlingen vill vi uppmana unga att få ett större fiskintresse och framförallt upptäcka artrikedomen som finns i våra hav, säger Andreas Ollinen, kommunikationschef på Sportfiskarna.

 Som nämnts, Vilmas fiskebragd har ingen lyckats med tidigare, vilket givit hennes fiskafängen berättigad uppmärksamhet och omnämnande i våra stora medier. Med det har Vilma också blivit en suverän Pr-representant för sportfisket.

Här – http://www.gp.se/nyheter/västsverige/vilma-slog-rekord-i-sportfiske-1.4600211 – berättar Vilma i ord och bild om sitt fiskeintresse och sina suveräna fångster.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.