VÅRDSAMT HAREFJORDSFISKE

Bosse Douglasson och Vb-red. har ånyo upplevt ett par gemensamma, minnesgoa dagar i lag med alltid gästvänlige och historieberikande, värmländske fiskekompisen Per Stjernlöf. Och platsen var som vanligt så här års, hans natursköna Säffletillvaro vid Harefjorden samt dess nu – som synes – äntligen tryggt, istäckta vattenvidd.

 I det tunna snötäcket på isen markerade spår efter räv, rådjur och harar, att vi inte var ensamma isvandrare. Och i strandmiljöns växtlighet tonsatte bl a korp och övervintrande småfåglar att våren stundar.

 Ska genast sägas att årets fiske var sällsynt trögt med enbart ett tiotal abborrar under ca totalt sex timmars fiske. Och de få minuter fisken nappade under fredagseftermiddagen var mycket märkbart, när några få solstrålar mäktade tränga genom vår eljest vindbitna gråvädersexistens kring temometerns nollstreck. På lördagsförmiddagen blev det helt tomt för Bosse och mig. 

 Per tänkte då på framtida fiskedagar samt samlade i lag med kompisen Stig samman grenverk och tunga trädrötter. De buntade ihop dem till rejäla fiskvasar samt kunde på den 20-25 cm grova isen köra ut dem för sänkning och skapande av nya fisk(e)platser. Översta bilden illustrera Pers isframfart.

– Vill det sej väl får vi då uppleva sedvanlig färgskön abborrstorlek, som den i bild från förra besöket hos gemytlige värmläningen Per.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.