VÄDER FÖR LOPPISNAPP!

Med dagens otjänliga väder i V-regionen är det många småbåtsfiskare som åter blir blåsta på fiske i öppet vatten, såväl när det gäller våra V-sjöar som salta V-vatten.

 

 Söker du flykt i vädertill-ståndet på loppisar och auktioner, kan du där i halv-sekelgammal litteratur, bl a se vad man förr drog i kustnära vatten.

 

Illustrationer nedan på rocka- och hälleflundrafångst hittade jag i boken “Västkustfiske” från 50-talet.

 Hör att Vb-infon häromdagen om nya och gamla hälleflundrafångster i Väderövattnen gjort den vattenvidden, till extra attraktivt semesterfiskemål. I övrigt har Måseskärsvattnen i sommar lockat, då både småfläckig rödhaj, knaggrocka och tvåsiffriga vrakkilotorskar där fått skifta bottennivå till ytvattenvisit.

 SMHI säger att sommarvädret är svårbedömt och osäkert stundande vecka. Sorgesamt då flera småbåtar siktat på att få dra sig utomskärs för att kika efter tonfisk. Från flera håll hör vi att den nu uppenbarat sig i norska Vestlandsvatten.

 Rådande väderomständigheter betyder i bästa fall båtfiske efter makrill. De inomskärs förr på bottenfisk rika fjordbottnarna har våra fiskepolitiker via övergödning och mängdfångande redskap sett till att bli utblottade.

 Över laxfisket i våra strömvatten har det emellanåt hörts förnöjsamma tongångar. Däremot över kustöring- och multefiske negativa röster. Beträffande kustfisket tycks hoppet nu främst stå till ett kampglatt sensommar- och höstfiske efter havsabborre och bonito.

                                               – Till dess fynda på loppisar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.