TJII KUSTFISKE – TREDJE GÄDDTOLVAN FÖR BJÖRN

Det gamla talesättet att regn står som spö i backen hade fog för sig på Hisingen i morse. Kanske har det, i förening med nu rådande plusgrader, det goda med sig att issörjan och dess förmåga att blockera så här års attraktiva sjösättningsramper och kustöringsträckor nu försvinner.

Svåråtkomligt har det överlag varit för spösvingande på många öringtillhåll runt påsken. Se bild ovan. Följaktligen med ringa fångstrapporter. Likaså när det gäller storsej. April var för ett par decennier sedan storsejmånad nära kusten, ex 37:an.

 Bättre då göra som Björn Blomqvist, satsa genomtänkt på ismete efter storsjögäddor. Talade med Björn sent i går eftermiddag. Då hade den tredje 12-kilos gäddan på ca en vecka fångats av honom på grunt vatten.   Den hade i likhet med de två tidigare angenämt “highspeedat” innan Björn kunde frigöra kroken och fisken returneras. Kolla på http://outdoor.se om Björns imponerande isfiske. Isen ca 20 cm.

 På Vänern händer det nu saker på trollingfronten. Läs på http://salmonseeker.blogspot.se om laxfiskar på närmare 10 kg. April brukar i sjön på alla fronter vara en god sportfisketid.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.