TIPS FÖR MIDSOMMARLYFT!

Lyften kan bli många både på land och i båten om midsommarhelgen blir bra.

 Gissar att många i V-regionen från midsommarbordet inmundigar sill eller lax med ursprung från våra V-vatten. Kanske är det också någon som lyfter ett innehållsrikt glas och spetsar aftonen med fiskehistorier plus extra fiskdelikatesser som makrill eller stekt (inlagd) siklöja.

 Kapar vi löja i sistnämnda ord så blir sik kvar. Och en imponerande (3,54 kg/65 cm) sik simmar i vackra klarvattensjön Västra Silen i V-regionen. Detta efter att den nappat och returnerats av Tobias Ekvall, när han den 16 juni från sitt lilla flytetyg fri-line-metade med pelletagnad krok, i den berömda storfisksjön.

 Mer om Tobias praktfulla sikfångst i ord och bild kan du läsa och se på Sportfiskarnas storfiskregistrering.

 Sportfiskeguiden Cinclus C uppger om sjöns fiskfångster: Sik på 6,2 kg fångades på påskafton 2014. Fiskaren sägs ha båtpimplat siken med en liten mormyska. Lax på 12,485 kg – en gång svenskt rekord på insjölax – har fångats, liksom öring på 9 kg, regnbåge på 8,3 kg och gäddor på upp mot 15 kg.

 Vb-red. önskar vår mångfaldiga läsekrets en ”görgo” midsommarhelg på alla tänkbara vis. Absolut inte fel att även svinga och lyfta ett spö under årets ljusaste helg.

 PS! Glöm inte den kollade, uppblåsbara flytvästen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.