TILLHOPA PÅ GROPA = FISKELYCKA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att blåfenstunan kan vara lika fascinerande, variationsrik i sin hoppstil som laxfiskar och dessutom lika selektiva i sitt födoval som dessa, fick vi i Fladengänget i går väl bekräftat ute på Skagerackvidda.

   Där showade ånyo den formfulländade tonfisken över bottensvackan Gropa. Där har närmast obeskrivligt, sportfiskare och fisk, svetsats tillhopa senaste veckan.

 Att fiskelycka inte alltid behöver vara att kroka och fajta en fisk, har Skagerack-samvaron givit många belägg för. Att se fiskmajestätet i sin födojaktsiver göra låga ytsprång, liksom höga, raka hopp, har fött vattenexplosioner, följda av tongångar från sportfiskare, sägandes att fiskelyckan är fulländad.

 Bättre kan det inte bli! hördes åter i går ombord på välutrustade sportfiskebåten “Pink Lady”. En som stort njöt av fiskarnas hopp var Jens från blekingska fiskeläget Hörviken, som rattat sin bil mot Björlandahamnen. Detta, enbart för att där mot fisken bli mästerligt kurslagd av Fladen-Robban.

 Som ni förstår krokade vi ingen i går ombord på Pink Lady. Och det dröjde faktiskt ända fram till eftermiddagen innan de blottade sig. – Men då, när de visade sin prakt, var det med begränsad SLU-fisketid dags att bryta fisket och styra mot Björlanda.     

   Där väntade kajentusiaster samt undrade över dagens tunafiske. Vi kunde förmedla att vi kammat noll, men att två sportfisketeam (Black Pearl och Sandin?) fajtat in varsin tuna till bordsidan för forskaremärkning.

   Det betyder att minst ett dussintal – fångade/märkta via svenska sportfiskare – i höst kommer att dra ut på Atlantvidden och förhoppningsvis återkomma nästa sommar.  Det har vidare sagts att en båt, i motsvarande danska fiskaregäng, via trolling, fångat och fått märkt en tuna väst Vinga. Hör likaså att man sett tunor hoppa vid Olofs vrak, väst om Pater Nosterskären.

 Möt upp i dag i Björlanda – ca kl.17.30 – då “Pink Lady” brukar anlöpa hamnen. Då får du info om dagens forskningsfiske efter ”alla fiskars konung”.  PS! PS! Den säger att danskarna fångat och märkt en blåfenad i dag lördag 23 sept.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.