”TA I TRÄ” – PEPPRA MED ATT KROKA FISKETUREN

IMG_4419

Ibland hör man fiskare, efter att ha förlorat en fiskefight, säga ”peppar, peppar, ta i trä”. Frasen är i folktron ett gammalt talesätt när man drabbats av otur samt uttalas, för att ett missöde inte ska upprepas. Hör nu att  spösvingare har sina flugor krokade i en lättillgänglig träbit, som utseendemässigt dessutom för tankarna till en fisk.

Vidskepelse? – Prova får du se!

 Det har kommit flera uppskattande ordalag över att Vb är på hugget igen, tillika med hopp om att skärpan i kroken och mothuggen, både mot fisk och fiskebeslutsfattande träskallar ska var lika vass som tidigare. I går kom det positiva omdömen om gamla och nya foton kopplade till granskningen av torrflugfiske efter tonfisk.

Vb-red. tackar – och tar i trä för att data-otur inte ånyo ska uppstå.

 Snabbt ska jag nu kasta mig över till en annan aktuell flugfiskearena. Ett i V-regionen flödande vattendrag, som ståtar med fyra av sju möjliga världsflugfiskerekord. – Yes, det är Klarälven och Forshagaforsen som nu rinner till i skallen på mig – och för den delen även för hoppande lekfisk.

DSC_0230

Den som främst sett till att vattnet forsat ut i internationella sportfiskekretsar är suveräne danske flugfiskaren Frank Jensen. Frank finns IGFA-registrerad för rekordinsjölaxar i vikt om 11,2 kg, 9,25 kg, 9,12 kg och 5,26 kg i olika tafsspetsklasser. – Fiskar han fångat under tiden 18 – 25 juni under åren 2010 – 2012. Så svinga dig nu mot Klarälvsvattnen. Ett tjogtal laxar och öringar har i juni redan fångats. De tyngsta i vikt över 8 kg.

Se: http://www.sportfiskarna.se/Fiske/Fiske-i-Forshaga/Forshagaforsen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.