SVERIGES ”BLUEWATER- OCH BIG FISH-MÄSSA” ÖPPNAR I MORGON 3 FEB.

Båtmässan i Göteborg, med Svenska Mässan som arrangör, slår i morgon (3 feb) upp dörrarna för allmänheten. Redan i mässentrén märker du via det mångsidiga sportfiskeföretaget Fladen och dess nya båt PINK BABY sportfiskets ”pole position” på bluewatermässan. Hur du bäst stoppar båt- och motorbåtstjuvarna har likaså en framträdande roll på mässan. Se: https://batmassan.se

Mässan, vid vår saltstänkta atlantflikkust, inkluderar förutom stort och smått i båt- och utrustningsformat på ytan, tillika attraktiv sportfiskeinfo för stor händelserik livfullhet under ytan.

 Återkomsten till våra kustvattnen av stora blåfenstunor – av Hemingway kallad ”alla fiskars konung” – har givetvis i år ytterligare förstärkt göteborgsmässans sedvanligt stora dragningskraft på båtlivsälskare samt sportfiskets big boys.

 I höstas hörde jag en kille säga, vid åsynen av hoppande tonfisk: – Enbart att se dessa eleganta jättefiskar, ytvattenjaga betesfisk i kustnära vatten är värt köpet av en båt.

 

 

Hos framsynta, erfarna produktutställare kommer besökare att finna allt från pillemete- till storvilt-fiskeutrustningar plus allroundutrustningar för mete-, spinn-, flug-, och trollingfiskare i skilda miljöer.

 

    

V-regionens exceptionellt allsidiga sportfiskeresurser kommer på olika vis tydligt till ytan.

– En väldigt tydlig trend är att de små sjösäkra båtarna, de som är runt fem meter eller mindre, blir betydligt fler. Samtidigt blir de större båtarna bara större och ännu mer extrema, säger Jacob Ryder, affärsansvarig på Båtmässan.

 

 

  Jacob Ryder informerar också, att det normalt stora sportfiskeområdet på mässan i år är dubbelt så stort, samt att många nya utställare inom sportfiske-branschen finns på plats. Många special-anpassade sportfiskebåtar visas upp, bl a nya varumärken, som tidigare inte setts på mässan.

 

 

 Det jättelika akvariet som förra året var mycket publikdragande finns även i år på plats. Där kommer sportfiskepro-filer, att dagligdags visa samt berätta och ge tips om hur givande fiskelycka skapas med ändamålsenlig utrustning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.