SUVERÄNT FISKEVÄDER PÅ GÅNG

Det sägs att påskens rådande finväder med stora möjligheter till olika friluftsaktiviteter ska bestå veckan ut. Det betyder stor variation i sportfisket från söder till norr, parallellt pekande på vårt lands unika fiskemöjligheter bakom kort eller lång spöklinga.

 Både på göteborgska hamnpirar och hisingska sandstränder har man kunnat se påskspösvingare i farten. Dock, med lyft av fisk där förefaller det bland öringfiskarna inte ha varit särskilt iögonfallande. – Kan kanske bero på att även folk badat där nu. Bästa öringen jag hört om – obekräftad info – berättar om en Instörännaöring på 65 cm.  

Grannaste blänkfiskarna – flera runt 10 kg – har V-regionens stora sjöar bjudit på. En som välförtjänt fångat en bjässe på imponerande 11,55 kg på Storebanken i Vänern är välkände tävlingsfiskeinvägaren Jan Anoschkin. Jans storfiskfänge ska ha skett under skärtorsdagen.

Munledes har det dock sagts att de som kommit utomskärs och stött på gråsejen har haft ”go action” i spöet av fiskar på närmare tvåsiffrigt kilovikttal. -Dubbelt detta vikttal, sägs storsej i nordnorska Röst bjudit på.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.