STRÖMSTARK OCH VINDPINAD ÖRESUNDSDAG

Bytte några ord med Anders Nicander när han i kväll var på väg hem från dagens vindpinade Garminfestival i Öresund. Och det var inte bara vind och drift som tvingade fram 200 g sänken utan även en ström som drog fram med 3,5 knop, berättar Anders.

– Jag har visserligen inte sett dagens resultatlista men har en känsla av att de som inte ödade tid på att ständigt pröva nya fiskeplatser lyckades bäst, säger Anders. Har en känsla av att danska team som kan Sundet under skiftande omständigheter fiskade bra.

– Fick intrycket innan jag stack från Helsingborg att Lappegrund norr om Helsingör varit hyfsat givande i flatfiskväg samt att även en och annan pelagisk art som jagat utefter grundkanten där gapat över agnad krok.

Låter på Anders som en en fiskblandning, likt den på illustrationen ovan, är vad flera av de ca 30 deltagande teamen bordat i dag.

Tävlingsresultat är utlovade dyka upp på http://www.garminfiskefestival.se/tavlingsresultat-2012/

PS! Har just fått in dagens ”seven up” från Öresund. Smakar så här:  1. MP (danskt team), 713p, 2. Lowrance Navia/Fladen, 656p, 3. Kinnarp Garmin, 640p, 4. Kinnarp Kahoja, 612p, 5. Isola/Lowrance, 569p, 6. Garmin Sweden, 553p, 7. Wollmars Ocean, 534p 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera