STORT ATT SE I V-REGIONEN

Att det nu på olika vis är och stundar storfisktider i landets fiskrikaste sportfiskeregion kommer att bli mycket märkbart den närmaste tiden – både på landbacken och till havs.

 

 

 Sportfiskarna har i samverkan med FishEco och Igelkottfilm producerat en film om fisk och fiske i Vänern med fokus främst på laxen. Filmen premiärvisas under Vänerveckans invigning i Vänersborg lördag 24 augusti.Tid: 13.00
. Plats: Bibliotekets hörsal, Vänersborg.

 

 

 Samma datum är det tänkt att i V-regionens salta ”Blue water och Big fish-vatten” ska sportfiskare inleda årets forskningsmärkning av ”alla fiskars konung”, den blåfenade tonfisken. Bakom projektet står Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i samarbete med Sportfiskarna/Skandinaviska Tonfiskeklubben i Sverige.

 Europas största kryssningsfartyg korsar nu våra vatten. Och när AIDA luna – bild nedan – häromdagen i hela sin längd la till vid, vad vi bitvis kallar “Arendals Sportfiskekaj”, lämnade jätten (252 m lång) utrymme för fortsatt metande på ett 50-tal meter kaj.

Och där drogs det makrill till beskådande av ett 1000-tal ombord. Båtens djupgående är 7,2 m. Fiskeplatsdjup 8-9m.

 Kryssningstrafiken är nu omfattande i Västerhavet så det kan mycket väl  hända att man ombord önskar sig vara en fiskande Karl Alfred när man får se jagande och hoppande tonfisk i utsjövatten.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.