STORFISKDAG UTAN MOTSTYCKE!

FLADEN PINK LADY med tunaflaggan hissad plus andra tunasportfiskebåtar anlöpte Björlandahamnen ca kl. 18.30 tisdag kväll.

   Ombord på båtarna fanns ett gäng av erfarna sportfiskare som hade mycket svårt finna ord, för det tunafiske de varit med om på Gropa i dag. – Själv kan jag bara säga att deras entusiasmen inför det fiske de upplevt, känns obeskrivbar att förmedla.

   När mållösheten släppte hörde man gång på gång orden: – Vilka fiskar! Vilken storlek! Vilka rusningar! Vilken styrka! Vilken uthållighet! Vilka vatten! Och vilka sportfiskebåtar! Skagerack – en outstanding sportfiskevärld!

   Och de ordalagen kom inte bara från V-regionare. För i dag var på plats många välbekanta sydsvenska ansikten, bl a idel, ädel, adel från de stora laxfestivaldagarna i Karlshamn.

   Gropa var som sagt dagens storfiskplats. Båtgänget ledsagades dit av Fladen-Robban. I ytvattnet blottade sig inte särskilt många fiskar idag. Robban uppskattar att ett tjogtal tunor märkts där i dag, varav två på mellan 250 kg och 300 kg på Pink Lady. Man hade också tappat två under tuffa fighter. Vid ett tillfälle såg man att det drillades tunor från sex olika båtar.

   Ovanstående är  vad som fastnat i min skalle efter hastmöte med tunagänget i Björlandahamnen. Nya storsjöäventyr väntar dem i morgon. Men innan dess kanske några i skaran med egna ord och bild på Internetsajter skildrar dagens storfiskäventyr.    

Kolla: https://www.facebook.com/tunaclubsweden/photos/a.2162869743786684/2162869923786666/?type=3&theater&ifg=1

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.