STOR SPORTFISKEHELG PÅ GÅNG

Fiskfångstförhoppningarna bland sportfiskarnas mångfald är stora inför stundande helg och det finväder, som utlovats av våra väderprofeter i olika medier. Kommer nämnda väder att uppfylla luften blir det nog flera upplyftelserika fångstrapporter både från söta och salta vatten i V-regionen.

   Såg i går i Björlandahamnen att där rustades det flitigt bland båtägare, både för Sunnanåträffens trollingfiske samt för tungt vrakfiske och lättsamt pillemete i Skagerack/Kattegatt.

   -Bara att få ta en sista sväng med båten och kanske då få skåda en tuna kommer man att leva på hela vinterhalvåret, fick jag höra.

   Andra ville uppleva drag i fiskelinan och sa sig satsa hårt på kombarrismakrillens närvaro. Från turbåten Daisy i Björlandahamnen drogs det gången helg båda grann makrill och färgstarka bläckfiskar.

Om “gaisarnas” närvaro i göteborgska ytterhamnar har det undrats. Jag kan berätta att Arendalskajen är dagligen bemannad med flötmetare och att allt större makrillgrannlåt nu får flötena att dyka där.

  Kan också berätta att i centrala Göteborg och dess kanaler svarar vår andra färgsköna folkfisk – abborren – för glada tillrop. Läs mer om Göteborren: https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/7388

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.