SPORTFISKETS DAG – UPPLYFTANDE AKTIVITET.

Att arrangera ”Sportfiskets Dag” är ett smart drag när det gäller att informera och väcka intresse för en mångsidig, livaktig aktivitet som året runt kan utövas av ung som gammal, oavsett kön. När så, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, som på Sjölyckan i Göteborg, kan arrangera ”Sportfiskets Dag”genom att visa på fiskliv och aktivtetens utövande både inom- och utomhus, blir den särskilt iögonfallande och fiskesugskapande.

 Av köbildningen på Sjölyckan, när det gällde att få spösvinga ett bete efter hoppglada regnbågar, så var den nappchansen en mycket åtråvärd aktivitet.

Inomhus gavs bl.a. info av Markus Lundgren om livet i ett akvarium. Inomhus avslöjade foton och även ”upp-stoppade” troféfiskar vad som tidigare nappat i regionens fiskevatten.

 Nu aktuell troféfisk i våra vatten är blåfenstunan. Dess uppvaktande närvaro här, anno 2019 (Sportfiskeförbundet 100 år),  har blivit dokumenterad som aldrig förr, vilket Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren i en suverän bildsvit gav belägg för. – Där har ni mycket att se fram emot!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.