SPORTFISKE – VAD ÄR DET?

Sportfiske är i dag en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare, som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

 

 

Dock, med sin stora och på många vis samhällsförstärk-ande verksamhet, är dess omfattning markant förbisedd i politikerkretsar. Särskilt märkbart i V-regionen med  dess världsunika fiskeresurser.

 

 

 

 Illustrationstexten ovan visar på en gammal bra förklaring om vad sportfiske innebär. Den har sitt urprung i info från Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund (Sportfiskarna).

 Sistnämnda är en demokratiskt uppbyggd, ideell organisation, som i december i år (2019) verkat i 100 år för att bland ung som gammal, enskilt eller i lag och oavsett kön, sprida glädje och avkoppling  med spöet i handen. Och detta  i rena vatten med friska fiskbestånd. Såväl i stads- som vildmarksmiljöer.

 

 

Sportfiskarna organiserar fler än 60 000 sportfiskare. Bli medlemSom sådan får du bl. a. förbundstidningen Svenskt Fiske med mycket allsidig sportfiskeinfo. Hamnar i din brevlåda fem gånger om året.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.