SEKLETS HITTILLS TYNGSTA SVENSKA FISKAFÄNGE PÅ GÅNG.

Mediavärlden har i skilda former varit på hugget i dag och förmedlat för allmänheten, att nu kan det åter väntas spönapp av tonfiskar i vikt om flera hundra kilo i Västerhavet.

 

 Upptakten på det nya stora ton-fiskeäventyret sker i morgon. WWF, Havs-fiskelabora-toriet SLU Aqua och Sportfiskarna står för administrativ regi.

 

 Tunan kommer att frestas av både natur- och konstbeten i linändan. I kväll grejas det i båtar med navigations- och storviltfiskeutrustningar på skilda håll, hör jag i sena aftonstund.

 Förhoppningsvis kommer det september månad ut; att av svenska sportfiskare bli märkta ett tjogtal blåfenstunor med elektroniska sändare. Sistnämnda ska i forskningssyfte ge oss info om tunans vandringsbeteende i “våra” vatten under perioden. – Och förhoppningsvis leda till fler tunashower i våra vatten kommande år.

 Hör att blåfenstunan nu hoppglatt blottat sig även i Öresund samt där också fångats på foto. Se: http://www.fiskejournalen.se/tonfisk-fotad-i-oresund/ Det är Jesper Fohrman och Tom Secher som lyckats. De säger att fiskarna var en del av ett större tunastim och i vikt upp till ca 300 kilo.

 – TOPPEN!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.