SATSA PÅ VÄSTERHAVSVECKAN!

När den mångsidigt kunskapsberikande Västerhavsveckan i går invigdes fick vi av, på olika områden sakkunnig havsmiljöexpertis, bl a höra:  

-Våra hav har stora problem med övergödning, som hotar människors och djurs hälsa.

– Den fisk som finns är makrill. Förr rika bottenfiskbestånd är borta på grund av bl.a. mångårig övergödning…                     

Bland åhörarna fick Vb-red. höra: – Den miljöförstörelse som sker i våra vatten, den skulle aldrig tillåtas ske på landbacken. 

 Sistnämnda ord tror redaktören m. fl. beror på att Svensson i gemen är mycket mer medveten om miljöförstörelsen på terra firma. Detta med följd att miljöruinering där mycket snabbare uppmärksammas och kommer till våra myndigheters kännedom och därmed också fortare ev. åtgärdas.

 Miljökunskapsluckan hos folk –  mark vs hav –  vill arrangören (Västra Götalandsregionen) av Västerhavsveckan – – nu förbättra och täppa till genom att i år brett infosatsa på liv och livsmiljöer i havet. Temat lyder:

 Västerhavsveckan fick i går önskad upptakt på Eriksbersvarvet. Och för den flagger vi gärna. Huvudarrangören Västra Götalandsregionen har 66 st namngivna medarrangörer inom skilda intresseområden som kunskapsmässigt mycket informativt lyfter årets Västerhavsvecka 4-12 aug. Se: http://vasterhavsveckan.se/program-2018/

Tveklöst behöver VÅRT HAV snabbt all hjälp den kan få på bred front. Satsa på Västerhavsveckan och berika dina kunskaper med hur bäst du kan hjälpa till.

De inledande ordvalen avslöjar med all tydlighet hur illavarslande tillståndet är och hur vi alla måste bistå för att kommande generationer – på samma vis som tidigare generationer  genom årtusenden –  kunnat berika sin nytta-nöje-tillvaro på PLANETEN HAVET.

Det är valår 2018. Mot övergödningen kan våra politiker snabbt göra effektfulla insatser om viljan finns. Påminn våra beslutsfattare om, var de genom sin  ruinerande miljö- och fiskepolitik till havs genom åren ställd till med samt de hot som stundar beträffande människors och djurs hälsa om deras verklighetsfrämmande insatser fortsätter.

 Ska avsluta med ett glädjebud. Det belyser att starka forskare- och sportfiskeintressens insatser – med omfattande globala yrkesfiskerestriktioner som följd – kan bidra till en angenämare tillvaro både över och under ytan. För den glada infon stod Sportfiskarnas Markus Lundgren som mycket informativt i ord och via suveräna bilder berättade om den blåfenade tonfiskens återkomst till Västerhavet.

 SATSA PÅ VÄSTERHAVSVECKAN OCH BERIKA DINA HAVSMILJÖKUN-SKAPER TILL NYTTA OCH GLÄDJE FÖR DIN EGEN OCH KOMMANDE GENERATIONERS HAVSLIVSGLÄDJE – OCH ÖVERLEVNAD.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.