SÄKRASTE NAPPSTÄLLET – VSF-ÅRSMÖTE LÖRDAG (21/2) I VÄNERSBORG

Meterologiskt räknat är våren faktiskt redan här, enligt meteorolog Christoffer Hallgren på vädertjänsten Foreca. Men tidig vår kan man inte som förr möta med västkustfiske efter torsk, kolja, bleka och öring. För denna folkhälsofrämjande sportfiskeaktivitet har den fältfiskefrämmande byråkratresursen hos våra myndigheter omöjliggjort via sina inåtvända utkast.

 Blidvädret med ömsom regn, hagel och snö plus inga eller mycket osäkra isar verkar fortsätta i V-regionen över helgen. Hörde häromdagen att en isfiskare plurrat i sjön Långhalmen vid Nättjebacka, mellan Färgelanda och Uddevalla. Det sägs att han låg i iskallt vatten i cirka 45 minuter innan han via skicklig räddningspersonal kunde dras upp med hjälp av Hansa-bräda och rep.

 Tryggaste tillvaron och de bästa nappen får du muntligen i morgon (lördag 21/2) när VSF har årsmöte. Det sker kl 11.00 i sedvanlig lokal, d v s på Kronogatan 4 i Vänersborg.

MÖT UPP!

PS! Högaktuellt och färgstarkt i V-regionen i dag. I Havets Hus akvarier finns två olika bläckfiskarter som saknar svenska artnamn. Dessa heter Sepia officinalis och Eledone cirrhosa på latin. Givetvis ska det finnas svenska namn på dessa fängslande blötdjur. Och det får de i dag kl. 12.00 i samband med pressvisning på Havets Hus i Lysekil.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera