PLASTEN – HUR POLITIKERFÖRPACKAS DEN VALÅRET 2018?

 Makthavare vill ogärna ha upp miljöfrågor inför ett val. Mestadels beroende på icke infriade tidigare utlovade miljöåtgärder, men även beroende på okunskap och ointresse.

   Men inför valet år 2018 lär våra politiker ha svårt undgå miljöfrågor, särskilt med de stora och livshotande miljöproblem som uppenbarat sig via plastens regeringsroll, främst i förpackningssammanhang. Plasten är en skrämmande välståndsartikel.

Felet är att vi onödigt, brukar alldeles för mycket plast. Slit och släng-mentaliteten när det gäller plast är förhärskande i gemen internationellt. 


 
På aktuellt G7-världsledaremötet i Quebec i Kanada aktualiserade Norges statsminister Erna Solberg en global fond för att stoppa nedskräpningen i havsvatten världen över. Hon grundlade fonden via 100 miljoner norska kronor.

   På norskt initiativ ska fonden skötas av Världsbanken, och pengarna ska göra nytta i kampen mot nedskräpning, överfiske och svartfiske av haven, förklarade hon för norska journalister.

   Enligt NTB/TT är Solberg inte heller främmande för att införa förbud mot vissa plastprodukter i Norge, men säger att problemet är begränsat på grund av en fungerande återvinning.

 USA:s president Donald Trump lämnade Quebec innan havsfrågorna skulle tas upp, för att hinna förbereda toppmötet med Nordkorea. Solberg är besviken och anser att havsåtgärderna är något som även Trump som klimatskeptiker hade kunnat gå med på.

– Han har säkert några stränder i världen han sätter värde på.

 Läs mer: http://www.gp.se/nyheter/världen/solberg-manar-g7-länderna-att-städa-upp-haven-1.6489484

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.