PLANER PÅ ISFISKE? – HÄR NYHETSAKTUELLT OM ISLÄGET PÅ VÄSTFRONTEN

IMG_0489

Aktuell fiskefakta är vad som sajtefterfrågas. Här fakta som strömmat till i dag. Info från både söta och salta miljöer. Såg när jag i helgen körde förbi Lundby- och Sannegårdshamnarna att det fiskades på isarna där. Såg dock inte i förbifarten att någon drog fisk. I Lundbyhamnen kan en sikfångst så här års ibland se ut som på nedersta bilden.

 I dag berättar Anders Svanlund att han varit i Sannegårdshamnen och där i finvädret fått sik och sill. Men fisket var mycket trögt förmedlar Anders på sajten: http://svanlundsfiske.blogspot.se

På havsisen vågar sig nu alltfler ut. Team Peanuts-Petter förmedlar att isen i Skredsvik (Gullmarn) är 10 cm och att de traditionellt fiskbara platserna är tillgängliga. Bra is och bra sillfiske skriver Petter. Kolla: http://teampeanuts-petter.blogspot.se/2016/01/bra-is-i-skredsvik.html

IMG_1573

 Även http://teambull1.blogspot.se informerar om en dagstur till Gullmarn i dag. Man gör det i ord och bild. Sistnämnda visar på en godag i vår fina fjord. Sajten berättar likaså vad gänget i Melleruds Trollingklubb bl a drar granna abborrar.

Om STO-området (http://nyhetersto.se/justnu.asp?ID=91) skrivs det i dag (20/1) under Aktuell israpport bl.a; Isläget på sjöarna och havet i regionen varierar. I Hällungen är det omkring 10-15 cm. I Ljungskileviken, perfekt för sillfiske är det mellan 5-10 cm. I Svartedalen är isen omkring 15 cm.

IMG_1623

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.