PÅ BEGÄRAN SERVERAS KLAPPAR FÖR JULBORDET

IMG_3799

Det har undrats om Vänerblänket kan servera mer julklappsidéer. Frågan födde tanken på att en fiskservis är en bra julklapp till hela familjen. Den kan indirekt skapa glädje vid fiskevattnen och direkt vid matborden. I bild ett urval att duka med, för att lägga julens många gobitar på.

 Upplyftande jullitteratur för många med mig kan vara den aktuella boktrion nedan. Vb-redaktören har hittills konstaterat – enbart genom att flyktigt vända blad i dem – att det är lätt bli krokad av både text och illustrationer. Variationsrikt leds du bl a till hur, samt när och var, du kan fylla bordsuppsättningen ovan med smakfulla fiskrätter från när och fjärran gamla vikingamiljöer. Mer litteraturtips, bl a för de yngsta spöhanterarna, hittar du i Sportfiskarnas medlemstidning ”Svenskt Fiske 5/ 2015”. Se: http://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/5422

IMG_3813

 En praktisk och säker pryl, när det läckra ska fightas hem för att hamna på fat och tallrikar, kan en fiskehandduk (towel) vara. Den är perfekt att torka av både fiskehänder, kropp och redskap med. Nytvättad är den – givetvis beroende på flytetyg och storlek – bra både som segel och duk. Som vinkande segelduk en nödhjälpspåkallare. Den skyddar huvudknoppen både i sol, väta och kyla. Hoprullad är den brukbar som huvudkudde. Och utvikt som liggunderlag. Dessutom utmärkt att lägga fisken i vid vägning och transport.

IMG_3740

 I bild finns även kastlivlina och diverse små och stora beten, för att hämta hem det som ska hamna på julbordet. Och för att fiskfjällsidor, is- eller havsyta och sol inte ska blända och anstränga ögonen är definitivt ett par solglasögon i rejält skyddsfordral prisvärda.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.