ÖRESUND – STILL GOING STRONG.


 Vår mycket gemytlige danske Öresundsfiske-kompis Jesper – i bild med dubblé på rödspätta – berätta-de, att danskarna nu som förr, från land-backen kunnat se tonfisken hoppa i Sundet. Nedan ett tidningsklipp som beskriver den uppståndelse tonfisken orsakade, när den förekom i Sundet på 50-talet.

Det har kommit uppskattande ordalag över Vb:s bildberättelse från Öresundsfisket i fredags. Lägger till ytterligare några fångstbilder. En håv, kan som nedan, vara bra att sticka under rödspättan när den håller kiloformat.

 Det har sagts att till förra bildinfon behövdes inga ord. Fotona var klart in-formativa över vad som behövdes i båt, båtutrustning samt fiske-prylar från spö/rulle, änd-tackel, beten plus kläder i rådande väder.

 Kan vidare tillägga att mina foton är tagna från Anders Nicanders nya båt, en Micore 570 GT CC, som tillsammans med skepparen var gott kursläggande och fiskgivande under premiärturen till Öresund.

 Vb-red. tackar läsekretsen och säger att när det gäller positioner kan nedanstående sajter vara vägledande för Öresund och västkusten.   Se: http://www.teamlillamy.se/index.php och http://bjorlandafiske.se/positioner/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.