NYSNAPPAT FISKESNACK!

Att V-regionen är en miljö- och artrik fiskarena, där det är en fördel att ha båttrailer blir man nu särskilt medveten om.  Det finns mycket att skåda i fiskväg både från båt och landbacken, t ex i våra rinnande vatten och i fiskhamnar.

 

I våra stora V-insjövatten speedar spoltempot från och till upp av olika laxfiskar. Och skulle kunna gjort det betydligt mer om makthavarna seriöst eftersträvat sina gamla målsättningar att utveckla bevarandeskyddet för de unika fiskarna och fisketurism. Även grandiosa gäddor bjuder på tuffa spöspänntag i sjöarna.

 Kolla: https://www.sportfiskarna.se/Storfiskregistret/Senaste-registreringarna

 Längs kusten är det inom makrillfamiljen olika arter, som sätter rotation på rullspolen. I Öresund spetsas fisket även av torsk och flatfiskar. Och på både de söta och salta vattenarenorna kan nu även abborrar av skilda slag förnöja.

 Vb nämnde i förra notisen om dansk glädje, både förr och nu, över tonfisk i Sundet. Hörde i förra veckan, via initierade Björlanda-Robban, att en tonfisk nyligen blivit fångad i silltrål utanför bohuskusten. Vidare har det sagts mig att makrill metats i bl a Björköfjorden.

   En tonfisk som släppt en av sina nordiska Pop up-märkningar i Biscayabukten har blivit mycket omtalad. Likaså amerikansk medias nyvaknade intresse för tunafångster i våra vatten.

 Mer fakta, kolla: https://m.facebook.com/groups/176080372499311?refid=18&__tn__=C-R

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.