NERTHUS SEGLADE IN NYÅR MED ”SNABBKOST”!

Årets första svenska fiskafänge når oss från världsomseglaren Nerthus besättning mitt i stora Sydatlanten.

Ombord blev där ett par mindre oidentifierade tunor nyårsmat. Misstänker att de fångades på de svenska Abu-prylar, som Christer Mattsson såg till att hamna ombord strax före avresan från Göteborg häromåret.

 Från sin Sydatlantpositionen: 16 01S. 005 30W skickade den 1 jan kl 15.00 UTC ( Universal Time Code) Nerthus-killarna en nyårshälsning via sin blogg samt berättade att de har St Helena – ön där den avsatte franske kejsaren Napoleon satt fängslad och dog – i sikte.

 Regerande franska makthavare visste vad man satte Napoleon. St Helena är en världens mest isolerade bebodda öar. Enda sättet att ta sig dit är med båt, en veckolång resa från Sydafrika. – Som Nerthus i skrivande stund gjort,

 Den 27 dec. läser jag att fisket går dåligt. ”Trots att vi haft en lina eller två ute hela tiden händer inget. Benny på SY Karios berättade i går att han fått två tonfiskar på en dag, varav han återförde den ena till havet igen. Han seglar ensam med sin 32 fotare och är en hejare på fiske.”

  I sin blogginfo berättar Nerthusbesättningen; den 30 dec. passerade man nollmeridianen där ost blir väst. 
Temperaturen i havet har stigit till 22 gr från 12 gr, då man lämnade Namibia. I skrivande stund, 23.00 den 30 dec, har man 230 nm kvar till Jamestown på St Helena. Man gör ca 6 knop och det blåser sydlig vind ca 5 ms. har Vb-red. läst sig till.

 Men som framgår ovan. Fiskelyckan kom lagom för Nerthustrion till nyår. De seglar ju i vatten med med Big Fish och Blue Water – Dock, den fångade middagsfisken där är önskvärd, att inte hålla king size format.

 Läs själv; deras info om båtgörat ombord och det hav som ständigt omger dem via: http://nerthusbloggen.se/2018/01/01/gott-nytt-2018/

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.