– MASSMEDIA PUMPAR UT LÖGNER SOM TAR KÅL PÅ FISKET!

Rubriken är hämtad från bif. illustration, som kunde läsas i STRÖM-STADS TIDNING i förra veckan. För påståendet står fotöbon och trål-konstruktören Stig-Rune Yngvesson.

 Med besser-visser-attityd, säger Yngvesson storkäftat, bl a att forskarrapporterna gällande förstörelse av livsmiljön på Bratten i Skagerack är inkorrekta och vilseledande.

 SVT:s undervattensfilmer från förstörd bottenmiljö på Bratten är fejkade samt måste ha hämtats från annat håll. I korallrevsdelen av Bratten fiskas inte. Så trålbord gör ingen skada på Brattens botten, då ingen fiskar där, påstår han.

 Vidare säger Yngvesson; att i Kattegatt har det inte under 30 år funnits så mycket torsk som nu. Men vi har inga båtar och kvoter att ta upp dem med. Båtarna har man mot betalning tvingats hugga upp.

 I Östersjön finns världens bästa torsk, som man får för lite betalt för. Torsk långväga ifrån, importeras i stället. – Och detta är Isabella Lövins fel via hennes bok ”Tyst Hav”. – En bok – mot det hon framför i sin bok – borde yrkesfiskare skriva, anser Yngvesson.

 Han klagar även på att svenska fiskare olikbehandlas i jämförelse med andra EU-fiskare. Vi får för små kvoter. Miljardförluster görs via den svenska EU-anpassningen. De byråkratiska svenska kraven är extrema, menar Fotöbon.

 Vidare påstår Yngvesson, att 4 000 tonfiskar gick in i Skagerack för att äta upp sig på sill och makrill i höstas. Tonfisken fanns/finns överallt, säger han. Svenska forskare har felbedömt dess existens beroende på missräkningar av sill och makrill. Efter makrillfiskar borde svenska fiskare få fiska mer.

 Närvaron av ca 55 000 sälar i Östersjön och Västerhavet talar för att här är gott om fisk.

 Slutligen menar trålkonstruktör Yngvesson att hjälp till fiskarnas överlevnad är mer pengar och effektivare redskap, som ökar målfångsten och minskar bifångsten. Han förordar då sin egen trålkonstruktion med fyra selekteringsställen och påstår att med den trålen blir bifångsten 0.

 Ovanstående är kort, breiflabbstor, bedräglig info om de ego- och särintressen som Vb-red. textfångat ur illustrationen ovan. Förstora texten och läs allt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.