MÅNGSIDIG FISKETID PÅ GÅNG.

Snacket i landets södra hälft, rör sig redan nu i finvädret mycket kring sländsvärmningar, flötmete samt lax- och makrillfiskar i stor och liten skepnad. – Men även att det varit trögfiskat, både i små och stora vatten.

Hör att vår vanliga makrillvariant (Scomber scombrus) glatt många som kommit utomskärs den senaste tiden. I mycket stor utsträckning kommer det nu även frågor om kungen i familjen, blåfenstunan.

   När brukar den komma? Kommer vi att få spöforskningsfiska den även i år?

   Ett gammalt svar på förstnämnda fråga är; den brukar visa sig här från månadsskiftet juli/augusti samt försvinna i anslutning till skiftet oktober/november.

     Hörde nyligen av Fladen-Robban, att yrkesfiskare sett tuna hoppa i Nordsjövatten i förra veckan under sina långfisketurer.

   Om vi får spöforskningsfiska efter den i år kanske vi får svar på i morgon. Då (15 maj) arrangerar nämligen Sportfiskarna tonfiskinfo på Sjölyckan i Göteborg. Tid kl 18.30.

 

 

 

Hursom, märkbart är att intresset för tonfiskeutrustningar har väckts, såväl för fiskebruk i när som fjärran vatten. Det märks nu i båtutrustningstider på efterfrågan. Och det gäller både på gammalt och nytt, framgångsrikt beprövat i hamnflytetygen.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.