LUFTHAVSINFO BROBYGGARE FÖR BÅTFISKEOPTIMISTER

Brobyggaren till fiskelycka kan många gånger vara kunskap om fiskbeteende under aktuellt väder. Och vill du ha finväder med sol och torka så sias om att sådana tider stundar. Särskilt hos havssportfiskaren tycks lufthavsinfon nu väcka optimism.

 Sverige kan se fram emot en ovanligt varm sommar – tillika en bit in på hösten. Det visar det amerikanska väderinstitutet Weather­Service Internationals (WSI) senaste långtidsprognos. Och konkurrenten International Research Institute (IRI) har presenterat en liknande prognos.

– Augusti, september och även månaderna som följer ser ut att bli ovanligt varma, säger WSI:s chefs­meteorolog Leon Brown. Det kommer att bli torrare än vanligt, i alla fall i norra Sverige, säger Leon Brown.

 WSI:s prognos grundar sig på generella förändringar i vädermönstret, bland annat att jetströmmarna når allt längre norrut samt att de kalla vindarna från norr avtar. Hittills stämmer sommarvädret överens med den prognos som WSI gav redan i april.

– Det är inte lätt att göra en långtidsprognos, men jag tycker att WSI har klarat sig bra, säger Martin Hedberg, meteorolog på Klart.se. Säger flera institutet samma sak så är det en sannolik utveckling, säger Martin Hedberg.

 Mer fakta, se: http://www.aftonbladet.se/sommar/article17119241.ab

Den här granna 8-plusöringen lurade internationellt och mångsidigt sportfiskesakkunnige Per Stjernlöf, under ett par oförglömliga fiskefinvädersdagar i en värmländsk sjö för några år sedan.

– Ut och sportfiska!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera