JULKLAPPSTIPS FÖR SKILDA LYFT

Lyft är primärt i fiskesammanhang. Mestadels syftar det då på fisklyft.  Och för att åstadkomma sådana kan det behövas tillskott i skiftande former såväl över som under vattenytan. 

 Med böcker kan man åstadkomma ett kunskapslyft givande för fisketuren. Nedan några aktuella böcker i skilda sammanhang, som man kan ”tugga i sig” hemma i julläshörnan.

img_5528

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stort eller litet, även mat och dryck måste behändigt på skilda vis kunna lyftas för inmundigande. Matomfånget att sluka är många gånger avhängigt hur stor du själv eller fisken är.

img_5848

 Med termosar i olika storlekar kan du fylla på energin när gäller dryck och varmrätter. Och tillvaron ger kanske mersmak om man har med sig lätta, praktiska bestick för mat och dryck i friluftstillvaron.

 I sistnämnda blåser visselpipan med stormtändstickor i, garanti för både värme och säkerhet.

 Från och till vill även fisken ha extra stort krafttillskott i skilda former. Minns mycket väl när Bosse Douglasson i Blekinge rensade en 3-kilos gädda och vi i den fann en ganska intakt sandskädda – i bredd med gäddkäften. 

img_5849

 

 

 

 

 

 

 

 

 Snåla inte med käket till fisken. Och ha alltid med dig en extra omgång – som mjukkroppen överst – att sätta iögonfallande och aptitretande skalle på.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.