IGFA:S GÄDDVÄRLDSREKORDLISTA

International Game Fish Association (IGFA) är en världsomspännande medlemsorganisationen, som registrerar världsrekord för fisk fångad i enlighet med organisationens internationella fiskeregler.

 Rekordansökningsinfon är grundlig och och infordrar mycken fakta från fiskafänget. Den ska fyllas i på engelska. Och den efterföljande IGFA-kontrollen är minutiös i anslutning till en rekordansökan. Mer info, sök på IGFA.

 Med stora gäddor fortlöpande i fokus på olika sajter har jag fokuserat på ”världsrekordlistan” från IGFA:s senaste årsbok (2017). Som framgår finns flera svenska storgäddor linklassanmälda. De är då fångade enligt aktuella internationella sportfiskeregler samt IGFA-godkända efter mycket nogsam kontroll.

 Som bekant har flera större svenska gäddor fångats än de i tabellens olika klasser registrerade. Men att de inte finns med i tabellen kan bero på att de aldrig anmälts till IGFA eller att de icke fångats enligt internationellt regelverk.

 IGFA registrerar rekorden i två redskapsklasser (Conventional tackle och Fly tackle) samt för såväl manliga som kvinnliga senior- och juniorspösvingare. Bif. lista nu är den som gäller förstnämnda klass, d v s där multi- och haspelrullar samt därtill lämpade spön är brukade. Vb-red. återkommer med övrig klassinfo senare.

 Om totalt antal världsrekordansökningar under perioden 16 okt 2015 – 15 okt 2016, berättar IGFA, att 657 st inkommit, 506 st har acepterats, 46 underkänts och 105 st är fortfarande under bearbetning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.