I DAG ÄR DET FINALDAG FÖR KUSTÖRINGFISKET ÅR 2018.

Påminner om att i dag (sönd.30 sept.) är det finaldag för årets kustfiske efter havsöring. Nästa gång du med drag och fluga får fresta västkustöringen har det hunnit bli 1 april 2019.

 

Sammanfattningen om säsongen som nått mina öron, säger att den inte varit någon höjdare, med undantag för några exceptionella spöböj av imponerande fiskar i klass 3-5 kg.

Budskapet om sådana västkustrariteter gör naturligtvis att entusiasmen för kustöringfisket står sig även under finaldagens otjänliga väderför-hållanden längs kustområdet.

 

 

Såg i går kväll, att spösvingare härdade ut i den kylslagna snålblåst, som orsakade vita våggäss på det göteborgska Arendalsområdets varierande förhållanden i Göta älvs mynning. Där kan öringarna som i bild vara attraktiva.

 Många V-regionare förbereder nu kustöringfiske framöver i danska vatten, flatfiske i Öresund och klippfiske i Vättern. Kan passa på berätta att danska trollingfiskare nu upplever insjööringhöjdaredagar i Vänern i Hjortensudde-vattnen. Gott omen inför stundande Sunnanåträff!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.