HARRENS DAG I KLARÄLVEN LÖRD. 29 SEPT.

Sportfiskarna arrangerar lörd. 29 sept.”Harrens dag” i Värmland vid Klarälven i Sysslebäck.  

 I deras info förmedlas att mellan kl. 10.00 och kl. 14.00 är det familjedag med harrfiske i Klarälven vid Sysslebäcks camping. Vidare att mellan kl. 15.00 och kl. 17.00 arrangeras ett harrseminarium på kommunhuset i Sysslebäck.

 Mer detaljerad programinfo, läs: https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/7370 eller via projektledaren Robin Lindgren, tel. 070-4242035, robin.lindgren@sportfiskarna.se

I en avfotograferad svartvit bild ovan syns skicklige och mångsidige flugfiskeentusiasten Hans Hanefors. Hans fångade i Myskelån i Härjedalen den 30 juni år 1980 en rekordstor harr på flugspö. Den vägde 2,47 kg och var 57 cm. Hans berättade då för mig att han använde AFTM klass 6-grejor samt att harren bedrogs av en Europa 12:a. 

 Den timjandoftande harren förekom  under 1900-talets första halva i flera strömvatten söder om Klarälven. I äldre fisklitteratur omnämns med stor aktning ett harrbestånd i Lagan samt ett i Motala ström. För några decennier sedan var harrflugfisket i Vättern mycket populärt, men med beståndets kraftiga nedgång i sjön är rullknarrtystnaden där nu stor. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.