HÄR FLUGFISKAR DU TUNGVIKTIGA GULLSPÅNGARE

Hösttid är för många flugfiske i när och fjärran artificiella sportfiske-vatten. Merendels är då färgsköne, högfartaren regnbåge uppskattad målfisk – vars mål för dagen kanske inte alls är det du serverar från din flugask. Men var envis, kanske träffar ditt kvällsmål rätt bland stort och smått.

 Häromdagen visade Björn Blomqvist på Outdoorsajten på ett spännande alternativ i reservoar-fiskeväg, nämligen spösvingande efter tungviktiga gullspångslaxar.

Björn skriver att Berget Sportfiske utanför Eksjö i Småland är ensamma om att erbjuda sina gäster ett fiske efter Gullspångslax av storformat samt förmedlar att årets hittills tyngsta gullspångare där är en 11,6-kilos lax från i våras. Regnbågar i tvåsiffrig kiloviktklass huserar även i Berget-vattnet, så dimensionera redskapen därefter.

Björn nämner inget om gångbart flugval för gullspångarna, men Vb-red. har hört, att stora, mörka, livfulla flugor – typ Black Marabou Muddler – förskönad med stänk av rött och flash ska vara gångbara. – Jag hade i min flugask bara en White Marabou, så den får i bild nedan ersätta en svart.

Mer info, se https://www.facebook.com/tajtlajn/photos/pcb.1160790543958650/1160790353958669/?type=3&theater

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.