HAJ PÅ PATERNOSTERSKÄREN

Haj på PN-skären har Anders Nicander blivit via sina många besök där med egen båt och framgångsrika fisken. Jag hade lyckan att få följa med honom till den av många fruktade, av andra högt uppskattade havsarkipelagen i dag.

   Det var en mångsidig, minnesvärd upplevelse, som på många vis förde tankarna tillbaks till de många decennier, när jag själv flitigt drog dit med egen båt.

   PN-skären är för mig med sin variationsrika topografi över och under den strömsatta ytan, sitt fågelliv och sitt fiskliv, en djup rotad givande svensk vattenvidd. Där har spöfisket plus hoppande tonfisk och brugd samt späckhuggare och andra valar genom åren många gånger lyft livstillvaron.

I dag såg vi inga av de stora inom makrill- och hajsläktet utan förnöjdes av mindre ex inom nämnda familjer, men lovprisade att tioarmad bläckfisk gladde under ytan och havssulor ovan densamma.

Anders lätta spö krökte rygg inte bara in-för färg-granna bläckfisk-ar och makrillar utan även för flat-fiskar och stingsliga varelser som haj o fjärsing.

 Det är lätt att mysa som Anders ovan, när Pater Nosterdagen gestaltat sig som i dag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.