GE STENAR LIV PÅ GEOLOGINS DAG.

Hörde på radion i morse, att i dag (14/9) är det GEOLOGINS DAG. Mycket av det som vi omgärdas av, har att göra med geologi, ex. metall, glas, sten.  Att samla sistnämnda kan vara en nöjsam och hälso-främjande friluftsaktivitet, som förenar unga och gamla.

Havs-, sjö-, och älvstränder brukar vara de mest besökta och spännande stensamlarplatserna. Där kan man hitta stenar i många skilda formationer, som kanske är lämpliga för tänkt fortsatt behandling, ex dekorativ målning.

Jag minns mycket väl att barnbarnet Linn, när hon var för liten att spösvinga, ibland hängde med mig till mina olika fiskeplatser och där samlade sten, som sedan på hemmaplan efter hennes egen fantasi färgstarkt förädlades, kanske till ett hus eller djur.

Jag har inget minne av fiskmålande, men ett vagt minne av att en färgskön och kingsize stennyckelpiga föddes ur hennes pensel, för ett tjogtal år sedan.

Den kom stendöd och succesivt färglös att bli effektiv dörr-stoppare.

Hursom, numera kan man hämta mångsidiga ideér till stenmålande ur den inspire-rande boken “MÅLA PÅ STENAR”, varur illustrerat fiskmotiv är hämtat.

– Boken rekommenderas  ” STENHÅRT ” på   GEOLOGINS DAG!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.