GÄDDKROKODIL I STRÖMSTAD ATTACKERAR BADANDE

Det snackas om rävhaj, ja t o m vithaj i våra V-regionvatten. Men mest attackvillig hittills mot mänskligt kött i regionen har en av natursköna Ströms-vattnets välkända gammelgäddor varit.

   Detta, blev 13-åriga Malin Samuelsson varse, när hon tog sig ett dopp i Strömstadsjön. Vid Arkenbryggan – hennes vanliga badplats – kände hon plötsligt ett kraftigt bett i låret.

– Hon fick panik och hoppade upp ur vattnet och då såg hon att hon hade fått ett stort bitmärke, vi förstod att det var en gädda, säger hennes mam-ma Camilla Granholt Samuelsson, till tidningen Bohusläningen.

-Vi ringde sjukvårdsupplysningen. Där hade de inte fått något sådant samtal tidigare, oftast handlar det om brännmaneter när det gäller sånt här. Men de sa att vi skulle hålla koll på såret så det inte blir infekterat.

– Malin är inte pigg på att bada där igen, säger mamma Camilla. Hon får bada i havet i fortsättningen.

   Vb påminner i bästa välmening; där finns betydligt större monster i hajskepnad än Strömsvattnets erkänt välväxta gäddkrokodiler.

Mer info I ord och bild, se: http://www.bohuslaningen.se/nyheter/västsverige/biten-av-gädda-under-sommardoppet-1.6945032

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.