FINKÄNSLIG OCH STRYKTÅLIG TAFS LEDER DIG TILL ÖNSKEFISKEN

Oavsett sportfiske, tafsen tillhör det allra mest betydelsefulla i din utrustning. Kring det nu högaktuella makrill- och storviltfiske utanför svenska kusten har många undrat över ändamålsenliga tackel.

Tafsen är oftast den som får mest stryk i fisket, särskilt i fightens slutskede. Den ska tålas att skrapas mot båtköl, reling och kanske en hårdhudad fiskkropp. Dessförinnan ska tafsen också ha presenterat betet på ett så tilltalande sätt, att det framkallar huggvilja hos fisken.

 

 Om du inte har, i sammanhanget välinformerad och erfaren (klubb)kompis, kolla med din redskapshand-lare alt. med skepparen på den turfiskebåt du ska ut med, angående tafsuppsättning.

 

 

 Bilder säger mer än tusen ord. För makrilltackel, se: http://fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=11201&pic=c0b75cb8d8da118adeb9ecf6df9fdf12.jpg

 När det gäller storvilttackel aktualiserar Vb sådana via framgångsrika storviltgänget Team Navias info, se: https://m.facebook.com/teamnavia/photos/pcb.840122402831012/840116112831641/?type=3&source=49&__tn__=EH-R

 Ska du fiska makrill för att ha som agn i storviltfisket: dra dem med häckla. Men gäller det flugfiske, ex efter makrill och bleka; då är flugfisketafs ett outstanding nöje att matcha de vackra och fartfyllda fiskarna med.

I ändan på en lång och mjuk trollingtafs rör sig betet bättre än på en kort och stum. Mjuktafsen klarar bevisligen också bättre tvärnitar från huggande och bländande rariteter.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.