FESTLIGA OCH SEVÄRDA NAPP PÅ LANDBACKEN

 

Det hävdas, att med maj månads entré i almanackan börjar loppistider på riktig. Orsaken ska vara, att då drar de numera över hela landet, populära “bakluckeloppisarna” igång. I dessa omsätts det flitigt och nöjsamt, både nyttiga och onyttiga prylar.

  

  Bland samlare tillhör fiskegrejor de mest efterfrågade prylarna, säger loppisexpertisen. Gamla drag, vindor och rullar står högt i kurs, så och vägledande sportfiskelitteratur, typ gamla kataloger och tidningar.

  På de i bild rulldekorativa glasunderläggen hittar vi en Toby nyckelring, ett Droppenörhänge och en elegant slipsnål. Praktiska prylar, festligt brukbara långt mer än vid fiskevattnet.

    Aktuell slipsklämma är dock ingen ABU-produkt utan gjord av Nils Sandelius i Åmål. Minnesgoda VSF:are kommer kanske ihåg att Nils via vobbler i början på 90-talet drog en Vänernöring på 8,16 kg, ost Klasbodarna i Dalbosjön.

Sportfiskarens betesbox lär vara hans smyckeskrin sägs det. Och på loppis finns det mycken ögonfröjd, såväl för fisk som fiskare att nappa på. Gammalt och nytt!

”Varbergsdrag”, i ny och gammal skepnad, är ett måstebete för kustfiskaren. Och en fluga i hatten är absolut inte fel. Lika lite som i fiskkäften!

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.