DRAG I SPORTFISKET PÅ BÅTMÄSSAN

IMG_6296

Båtmässan i Göteborg öppnade i dag för bransch- och pressfolk. I den skaran är det många som är mässveteraner. Och givetvis blir det då även mycket snack om båt-, motor- och fiskevärlden förr och nu.

Kort kan sägas, att årets mässa tycks mig mycket omfattande både vad gäller båtar, motorer och tillbehör. Och väl värd den halvdag i tid man spenderade där.

IMG_6307

 Direkt utanför mässentrén blir sportfisket iögonfallande. Detta då Fladens vassa sportfiskemaskin finns på plats. Översta bilden.  Innanför mässväggar-na är sportfiskeutställarna väl samlade på en yta som lär uppgå till ca 1000 kvm.

IMG_6302

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med färgstarka drag i 1000-tal efter monterväggarna är spösvingare-representanterna likaså inomhus mycket märkbara. Och givetvis utgör spön i hundratal ordentliga uppstickare.

IMG_6304

 Betr. båtarmaden, så är inslagen nu många av öppna båtar på 16-20 fot, idealiska i många insjöar och kustnära vatten. Påfallande många bar efter varumärkesnamnet ordet Fisher, vilket direkt avslöjade den målgrupp som tillverkare och designer riktade sig mot. Aluminiumbåtar var ett markant inslag.

IMG_6303

 

 

Såg dock att flera besökare dröjde sig kvar vid en Mako (18 el 19 ft) i glasfiber från Mojoboats.

 

 

 

Andra vid ett nostalgiflytetyg från 1950-talet, en Coronet 16 HT byggd i plastad marinplywood.

IMG_6314

Tillbehörsavdelningen är som vanligt en rulltrappa upp, och tycks det mig med större yta än vanligt. Direkt iögonfallande där är elektroniken och det stora utbudet av klädesplagg.

IMG_6316 Som sagt, detta var i korta ordalag från dagens besök. Det finns anledning att återbesöka mässan samt återkomma till fiskesnacket på denna.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.