DÖDSOLYCKA VIA BÅTBUSKÖRNING

Flytetygen på vattnet blir nu alltfler av skilda slag. Sant är också att många som framför dem inte har båt- och sjövana. Vissa även bristfälligt omdöme.

 Sistnämnda fick vi igår kväll belägg för från Köpenhamn. Där ska i hamnen buskörning med flera vattenskotrar ha skett, med påkörning av en mindre båt som följd. Två personer i denna ska ha omkommit.

 Danska polisen uppger att en polispatrull sett ett flertal vattenskotrar fly platsen i hög fart. Polisen meddelade senare att de gripit åtta personer i samband med dödskraschen.

 Som sportfiskare, både i båt och på landbacken, råkar man ut för flytetygsfartdårar som bl.a. i hög fart passerar nära båt och strand. De river via detta upp mycken sjö vars båtsvall kan ställa till grymma olyckor på skilda vis. Och att det på sjön finns något som heter väjningsplikt tycks många vara främmande för.

 Som nämnts, det finns både skrivna och oskrivna regler när man är på sjön. Är eller tänker man bli båtägare måste man lära sig vissa regler och inte minst ha framförhållning i tankeverksamheten och gott omdöme.

 Viktigt att veta på sjön får du informativt via http://www.saltisscoutkar.se/media/files/Sjovettsdiplomet.pdf

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.