DAX FÖR STORT OCH FÄRGSTARKT GÄDDFISKE

Hösten är de välkonditionerade gammelgäddornas tid.  I V-regionen har sjöar som Vänern, Vättern, Mjörn, Sävelången och Fryken plus Göta och Nordre älv flera gånger kunnat visa upp ex på mellan 15 kg och 20 kg. Senaste gäddan i den viktklassen (16,5 kg) drogs i Sävelången av Team Göta Älv (Fredrik Aremyr, Jarmo Kuisma och Tero Paakki), en välkänd trio som genom åren känt av flera gäddor runt 15 kg i linändan.

Trion deltog i Sportfishmasters deltävling på storfisksjön mellan Alingsås och Göteborg. Den välrenommerade sjön hyser bl a även stor öring och stor abborre samt är ett Gula kortet vatten.

Nåväl, teamkillen som fick på gäddan, via ett av välkände muskiefiskaren Jeff Bogg designat bete, var Tero Paaki. Kampen sägs ha varit långvarig med både långa rusningar och tungt tvärnitande gung i spöet innan håvmaskorna slöt sig om bjässen (126 cm).

I samförstånd med tävlingsledningen beslöts att snabbt transportera fisken till fast mark.  Där registrerades vikten till 16,5 kg i vittnes närvaro. Sistnämnda fick även se storgäddan återutsättas i sjön samt dra ut på djupt vatten.

24 båtlag deltog i deltävlan, där Team Göta Älv med fem fiskar var outstanding. Final stundar i Mjörn i oktober.

Var inte blygsam med betesvalet vare sig du metar, spinnfiskar, trollar eller flugfiskar. Jag brukar nästan varje år – över kustnära tångskogar i Östersjön – bjuda ut gäddflugor i illustrerad storlek. För några år sedan klippte en 5,3 kg gädda till en av flugorna. Väl under kontroll, såg jag att ur gäddkäften stack det ut en fiskstjärt, som visade sig vara akterpartiet på en 62 cm lång lake.

Se: http://wigglersweden.blogspot.se/

Gula kortet, se: http://www.sportfiskarna.se/SportfiskarnaregionGöteborg/Gulakortet/tabid/104/Default.aspx

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera