DAGS FÖR BÅTMÄSSA PÅ TUNAKUSTEN

IMG_6074BÅTMÄSSAN I GÖTEBORG informerar att man storsatsar på en mässa med rekordmycket inom sportfiske. Man fäller ner mässlandgången för “ombordstigning” lördagen den 4 feb. och tar hem den 12 feb.

– I år gör vi för första gången ett samlat sportfiskeområde på nästan tusen kvadratmeter, säger Jacob Ryder, huvudansvarig för sportfiskedelen.

Båtmässan har de senaste åren satsat allt mer på en ny grupp besökare – sport-fiskarna. I år blir det en samlad satsning där ett jätteakvarium blir den största attraktionen. Och för den som inte kan få nog av sportfiske, lördagen den 11 feb. vigs hela scenprogrammet åt detta tema.

 Utöver tunan kommer nog folkfiskarna, makrill och abborre, att stimma I mässnacket. Som bekant blir de rekordstora – över 3 kg – i Bohuslän.

IMG_5920

 

 

 För barn arrangeras Sportfiskeskola på Båtmässans lördagar! Alla barn blir gratis prova-på-medlemmar i Sportfiskarna! Anmälan sker i Sportfiskarnas monter E03:22, som ni hittar bredvid det stora akvariet.

 

 Akvariet är Europas största mobila samt kommer att fyllas med fiskar, som regnbåge, öring, mört, karp och förhoppningsvis någon gädda också, beroende på fiskelyckan.


– Vi försöker nu att samla in dem, säger Markus Lundgren, fiskevårdschef på Sportfiskarna, som är medarrangör till sportfiskesatsningen.

IMG_6279

 Den som vill investera i en häftig sportfiskebåt eller året-runt-tillbehör, t ex ett mobilt ekolod som i bild t v, kommer heller inte bli besviken.


– Vi har aldrig tidigare sett så många specialanpassade båtar för fiske på mässan, säger Jacob Ryder och nämner Tracker, Alumacraft och Nextline som några exempel på tillverkare som medverkar.

Mer mässinfo, se: https://batmassan.se/for-besokare/program/sportfiske/

 

 VB-red. fann ett pressklipp från 1976 om upprinnelsen och sportfiskets genomslag i stora mässammanhang.

IMG_6077

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.