COOL UPPTAKT PÅ KUSTÖRINGPREMIÄREN

VB-red. har varit en förmiddags- och en eftermiddagssväng i Björlanda kile för att kolla läget. Kan berätta att läget bland spösvingarna där var cool, både i bemärkelsen kylig och avspänd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glädjen att få kasta loss har varit mycket märkbar, vare sig spinn- eller flugspöet svingats utvadad eller från stenpirar över blandbottnar.

 Märkbart har också fiskens passivitet i det kalla lågvattnet varit. Tempen i grundvattnet har varierat mellan en och fyra grader. Till sistnämnda gradtal kröp den upp på em när solen fick en liten chans att blotta sig.

 Fick höra att just mellan mina kollningar i Björlandaviken hade Kenny Pettersson hos Fladen-Robban visat upp en öring om 61 cm.

   Jag har följaktligen ingen egen bild på den. Men på Björlanda-sajten finns det ett invägningsfoto, visande dess vikt om 1,94 kg plus att den deklarerats som vinnare av årets Björingträff.

 Träffade också på El-GE-sajtens engagerade upphovsmän därute. De berättade att de åkt runt på olika platser från Amundön i söder till ev Stenungsund i norr för intervjuer och fotografering.

   Intrycket på hittills besökta ställen var som i Björlanda, trögfiskat och kyligt. De hade dock hört att det halländska Bua-fisket bjudit på några minnesvärda aprilfirrar

   I deras eget bagage fanns inte bara kameraprylar utan också kaffe och mackor i rejäla mängder som de generöst och mycket uppskattat bjöd kylslagna spösvingare på. Samma varma tankegångar stod Fladen-Robban för som i Björlanda bjöd på ”butiksvärme” plus varm korv och bröd.

Mycket läsvärt i ämnet, se:

https://www.el-ge.se/havsoringspremiar-artikel-fiskeproffessorn

http://www.fiskejournalen.se/heta-tips-till-varens-oring/

             UT OCH FISKA! – BÄTTRE TIDER STUNDAR!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.