BOHUSLÄNSK VRESIGHET I SKÖN OCH SMAKFULL TAPPNING.

Den natursköna Bohuskustens vresighet kan nu upplevas i form av dess landskapsfisks – makrillen – tvära och vrånga beteende i linändan samt dess landskapsblommas – kaprifolin – genomträngande, nästan bedövande starka doft när sommarkvällen övergår till natt. I går spetsades dessutom den bohuslänska vresigheten av en utpräglad havsfågel, en tobisgrisslas uppenbarelse.

 Det var i samband med makrillfiske, i lag med mycket sakkunnige naturkännaren och konservatorn Osborn af Röd, som den vresiga bohustrion via syn, doft och smak bekräftade sin närvaro i bohuslänsk flora och fauna. Tilläggas bör att makrillarna var extra, angenämt vresiga i förhållande till sin ringa storlek om 6-7 hg.

 Fisket startade trögt i skärgårdsvattnen. Inget synbart på ytan och ingen känning på våra staggagnade mettafsar vid botten. Det var först när konservatorn presenterade ett bete 4-5 m under ytan som vi kom dem på spåren och våra lätta spön succesivt i korta intensiva perioder blev våldsamt ofredade, med djupa hovsamma bugningar som följd.

 Hursom, dagen/kvällen ändade tillfredställande upp med makrillrensning, kaprifolidoft och smörstekt makrill.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.