BLÅFENSTUNAN RAMTUNG PÅ SKILDA VIS I SAMHÄLLET

Oavsett vilken göteborgsk sportfiskebutik man nu kommer in i, så glider snacket lätt in på tonfisk. Dels för det unikum; att i våra vatten åter kunna få spöfiska efter alla fiskars konung, dels den stora efterfrågan det blivit på fiskeprylar i kostnads- och storleksdimensioner av sällsamt slag.

 En fortlöpande comeback av storviltfiske i våra vatten skulle säkert ge positiva, socioekonomiska ringar av skilda slag i vårt samhälle.

 Sportfiskarna och SLU har avblåst det tänkta fredagsfisket på grund av aviserade vindförhållanden. Man informerar via Markus Lundgren:

“ Hej alla! Vi har precis tagit beslutet att ställa in fredagens fiske på grund av blåst. Det är en ren säkerhetsåtgärd eftersom projektet är extra väderkänsligt då det är svårt att fiska, landa och märka tonfisk när det går för mycket sjö. Det kan synas något tidigt att ställa in redan 1,5 dygn innan fisket, men prognoserna är samstämmiga och framför allt har vi nu i uppstartsfasen av projektet många fisketeam som kommer långväga ifrån och som hade behövt åka hemifrån tidigt imorgon bitti. Vi vill därför ta detta beslut i god tid för att underlätta planeringen för alla er sportfiskare. Positivt är att lördagens prognos ser väldigt bra ut!
För information så kommer danska delen av projektet inte att ta beslut om fredagens fiske förrän torsdag kväll. Detta har att göra med att de inte har haft sitt informationsmöte ännu, samt att alla deras båtar fiskar med samma utgångshamn (Skagen). De har därför sedan länge ett planerat infomöte i Skagen hamn torsdag kväll för alla team, och är därmed mer flexibla än oss med det beslutet.
/Markus”

 Via https://www.youtube.com/watch?v=6B-hcotrCRQ kan du se tunan jaga betesfisk i irländska vatten. Så kommer det att se ut även här. För stand up-fiskare tipsas hur fighten kan underlättas. Men det är hårdgöra som väntar. Se: https://www.youtube.com/watch?v=haK0bd0nFzUsas

 Om blåfenstunafakta, se: https://www.havochvatten.se/hav/fiske–fritid/arter/arter-och-naturtyper/blafenad-tonfisk.html

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.