”BJÖRINGTRÄFFEN” STARTAR VID MIDNATT

Fisketräffar är oftast med sin enkel- och öppenhet fiskare emellan, attraktiva sammankomster där nyfiskare och veteraner svingar, trollar eller droppar beten tillsammans och har det trevligt.

 Den årliga ”Björingträffen” i Björlandavattnen premiärdagen efter kustöring är en sådan träff med stor dragningskraft både bland fisk och fiskare. Med årets långa, kylslagna vinter och periodvis istäckta vikar har oron bland spösvingare varit stor att sedvanlig premiär inte ska kunna ske.

 Men rutinerade arrangören Robban Hellberg i sportfiskebutiken i Björlanda kile informerar att man kör Björlandaträffen på sedvanligt vis. På lovliga fiskeplatser är det öppet vatten.

 Träffen drar som vanligt i gång kl.00.00 natten mellan lördag och söndag och pågår fram till kl 16.00 på söndag eftermiddag. Kl. 16.15 stängs invägningen. Fladen Store butiken är öppen 1 april kl.09.00 – 16.00 med massvis av nyheter, både för öring, torsk, kolja och bleka. Hela kvartetten är lovliga för fiske 1 april.

Största öringen belönas med ett Fladen presentkort. Men du behöver inte vinna för att få priser. Redskap finns redo att delas ut. Likaså bjuds det sedvanligt och generöst på varm korv för hungriga.

 Björlanda kile är påskdagens bästa träffpunkt!

 Länsstyrelsens fiskeregler gäller. Kolla bl a på anslagstavlor i hamnen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.