BÅT- OCH SPORTFISKEMÄSSAN I GÖTEBORG STORT UPPVAKTAD

En kaskelotflocks uppdykande, i de världsberömda bohusvattnen under Båt- och Sportfiskemässan i Göteborg, var en vältajmad fullträff. Den bekräftande mäktigt de västsvenska oceanvattnens särklassiga storhet och livfulla unikum för sjöfolk och forskare av skilda slag.

 Det är oftast under vintertid och och i samband med silltider som valar brukar dyka upp här förmedlar äldre fiskelitteratur. Dock är kaskelotvalar ytterst ovanliga.

 Kan tänka mig att många, gången vecka i det opålitliga sjövädret och istillståndet, drog till Båtmässan i Göteborg. Från denna har det sagts mig, att alltfler båttillverkare nu inser att båtdesign och utrustning kopplade till sportfiske är viktiga basdetaljer för framgång i marknadsföring och försäljning av 5-7 metersbåtar.  

   Båtstorlekar som man med sjömanskap, erfarenhet och gott omdöme i aktuell dager kan ta till ytterskären, för att där spetsa havstillvaron med kikande efter såväl tonfiskar som hajar och valar.

– Vad som gläder mig är givetvis att våra utställare sålt bra och att vår familjesatsning varit lyckad. Det märks att den svenska båtbranschen befinner sig i en gynnsam period, säger Jacob Ryder, affärsansvarig på Båtmässan. De trender som finns förstärktes under Båtmässan. Intresset för utställare av aluminiumbåtar var stort, sportfiskeavdelningen var välbesökt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.