APRIL – STORFISKMÅNAD PÅ MÅNGA SÄTT

Påskhelgen och skolornas påsklov i år inträffar under en vårlig toppentid för fiske – april månad. Perfekt för ung som gammal att i nu livfull natur förenas med spö i handen.

 I norr drar man fortfarande röding under vårsol genom sjöarnas borrade ishål. I söder brukar, under månadens senare hälft, de första mini-marlin fångas i samband med kustfiske. I betesväg bjuds det ut stort och smått.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 April är likaså storfisktid. Vår rekordgädda om 21,07 kg drogs 1 april i Vättern år 2016. På den salta sidan blev den 1 april år 1979 en grandios bleka om 8,69 kg lurad på Röde bank i Kattegatt.

 Vårkanten brukar vara tungviktig flatfisktid. Inte stor i flatfiskarnas skara, men väl unik som spöfångst är den rekordrödtunga om 0,397 kg, som häromåret aprildrogs i Skagerack vid Holmen grå utanför Strömstad.

 Säkert minns också många Andreas Bäckstrand och Fredrik Nilssons magnifika aprilfiske på Dalbosjön i Vänern år 2002 Det var då de båda trollade nv om Stavas knallar och Andreas bedrog en imponerande öring på 14,32 kg. via en Tomic-vobbler.

 Sportfiskarna anordnar fyra roliga fiskeaktiviteter i Göteborg under sportlovsveckan. Som vanligt finns man på plats med all utrustning och duktiga ledare. Ett tiotal arter kan bli aktuella fiskade på olika vis. Härlanda tjärn, Bergsjön, Vallgraven och Sannegårdshamnen är fiskeplatser. Läs mer >>

 Fiskevårdsträff i Forshaga (Forshagaforsens sportfiskecenter) 20 april. Arrangemanget startar med kaffe klockan 18.00.
 Sportfiskarna och Länsstyrelsen håller föredrag, liksom initierade fiskevårdaren Erik Degerman

 Mer info, se: http://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/5862

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.